• Den årligen återkommande International Street Market kommer att locka med mat från hela Europa under onsdag-lördag. Foto: Tommy Pettersson
  • Östgöta Blåsarsymfoniker ger en konsert på Borggården under fredagen.

Mycket livemusik under stadsfesten

Den 22-27 augusti är det återigen dags för Linköpings Stadsfest. Livemusik, idrottsevenemang och den årligen återkommande internationella matmarknaden är några exempel på vad som händer under veckan.

Linköpings Stadsfest lockar varje år mellan 250 000 och 300 000 besökare med aktiviteter för stora och små. Under årets stadsfest blir det livemusik under hela veckan på Borggården, Stora Torget, Farbror Melins Torg och i Domkyrkoparken. Bland annat blir det en hyllningskonsert till Frank Sinatra på Borggården klockan 17.00 på fredagen. Det är Östgöta Blåsarsymfoniker som ger konserten och den har spelats en gång tidigare i Crusellhallen i Linköping våren 2016.

– Det blev en sån himla bra konsert då så det känns kul att få sätta upp den igen. Under stadsfesten kan vi dessutom locka en annan publik som kanske inte brukar lyssna på klassisk musik annars. Vi kommer att ha en bred repertoar som jag hoppas ska tillfredsställa alla. Några av låtarna som vi kommer att spela är "I´ve got you under my skin" och "My way", säger Katariiina Matthiessen, producent på Östgötamusiken.

Det vet du

Under lördagskvällen uppträder kända ansikten från årets och tidigare års melodifestival på Borggården. "De vet du" som medverkade under melodifestivalens första deltävling i år och som röstades vidare till Andra chansen med bidraget "Road trip" spelar klockan 19.00 och klockan 21.00 uppträder Loreen på samma scen.

Tidigare under dagen är det Bondens egen marknad på Borggården. Den matintresserade kan även, precis som tidigare år, handla internationell mat under stadsfesten. Klockan 11-19 under onsdagen och torsdagen och klockan 10-19 under fredagen och lördagen kan man besöka International Street Market, som erbjuder mat från hela Europa, längs Storgatan.

Idrottsprogrammet

Det blir även mycket idrottsevenemang under veckan. Samma dag som stadsfesten startar körs cykelloppet Wolfram City Grand Prix klockan 19.00 i city. Onsdagen den 23 augusti är det Stadsfestloppet klockan 19.00 med start och mål på Stora torget. Lördagen den 26 augusti blir det wakeboardshow med östergötlands elit och därefter provåkning för de som vill på Stångebrofältet klockan 12-16.

Den som vill dansa kan prova zumba på stranden vid Scandic city klockan 10.30 samma dag. Söndagen den 27 augusti körs Roxen runt klockan 9.30 med start vid Saab arena och målgång vid Stora torget samt Stångåloppet klockan 10.30 vid Sportcenter. Fler aktiviteter visas upp i Trädgårdsföreningen under Idrottens dag på lördagen mellan klockan 11 och 15.